:

:

TV Most

clock

Oktobar 18, 2017   12:05

0

260

"Prokleta mogućnost izbora" u Novom Sadu


Dokumentarni film "Prokleta mogućnost izbora", autorke Biljane Gavrić i reditelja Marka Kaćanskog , u produkciji Ninamedije govori o talentovanoj deci sa Kosova i Metohije i iz Vojvodine, koji upoznaje javnost sa životom dece u južnoj pokrajini.



Film je realizovan na osnovu rezultata dobijenih detaljnim istraživanjem kroz formu anketiranja dece školskog uzrasta, a koje je sprovedeno u osnovnim školama na Kosovu i Metohiji i u Novom Sadu. Upravo su deca kroz istraživanje govorila o svojim problemima, potrebama, očekivanjima, željama i planovima.



Kroz priče dece iz dve različite pokrajine, istih uzrasta i interesovanja ovaj film podseća da ni teritorijalna udaljenost, ali ni ekonomska razvijenost nisu preduslovi uspeha.



Svaki individualni uspeh je, pre svega rezultat želje, truda i rada pojedinca. Sagovornici u ovom filmu, bez ustručavanja govore o problemima sa kojima se sureću i preprekama na koje nailaze, ali svojim primerom potvrđuju da su teška vremena ipak prošlost. Realnost u kojoj živimo donela je mnogo dobrog i zbog toga imamo čemu da se radujemo i budemo zahvalni.



 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva