:

:

TV Most

clock

Decembar 29, 2015   12:05

0

181

Projektovanje jedinstvenog dispečerskog centra

Stvaranje dispečerskog centra za upravljanje saobraćajem postalo je deo Memoranduma o strateškom partnerstvu, koji su 27. oktobra potpisali "RŽD internešnal" i Infrastruktura železnice Srbije u okviru posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Moskvi.

Centar će se graditi po fazama i nakon izrade projektne dokumentacije i potpisivanja potrebnih dokumenata planirano je da pripremni radovi počnu u martu 2016.

Ukupan rok za realizaciju projekta je oko godinu i po dana.

Reč je o savremenom sistemu upravljanja železničkim prevozom, koji je važan za ekonomski razvoj.

Cilj realizacije projekta je implementacija upravljanja i analiza prevoznog procesa u režimu onlajn u cilju obezbeđivanja donošenja hitnih odluka za upravljanje voznim i vagonskim obimom saobraćaja, parkom lokomotiva i posadom lokomotiva zarad dostizanja maksimalnih pokazatelja operativne aktivnosti, kao i finansijskih rezultata.

Jedinstveni dispečerski centar će podići upravljanje saobraćajem u Srbiji na nov tehnički nivo, uz primenu najsavremenije tehnologije sa korišćenjem panoa za kolektivnu upotrebu.

To će omogućiti da se od faktičkog upravljanja saobraćajem pređe na preventivno upravljanje, koje daje mogućnost da se prognozira situacija na železničkoj pruzi, uzimajući u obzir sve faktore rizika.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva