:

:

TV Most

clock

Mart 21, 2018   12:05

0

211

Projektom "EMBER" Srbija i Hrvatska zajednički protiv poplava


Taj projekat finansiran je iz sredstava Evropske unije, a zajednički su ga realizovale institucije iz Srbije i Hrvatske, radeći na snaženju regionalne saradnje i zajedničkom pristupanju odbrani od poplava u prekograničnom području sliva reke Save.




Od milion evra, koliko iznosi ukupna vrednost "EMBER"-a, više od 441 hiljada evra odobreno je za projektne partnere u Srbiji, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.


Prema tom projektu, predviđa se priprema zajedničkih planskih dokumenata reagovanja u vanrednim situacijama, nabavka opreme i zajedničke terenske vežbe jedinica civilne zaštite Srbije i Hrvatske.



Oprema koja je realizovana putem ovog projekta, dodeljuje se na korišćenje "Vodama Vojvodine", Gorskoj službi spasavanja Srbije i Crvenom krstu Vojvodine.



Na današnjoj sednici, Pokrajinska vlada usvojila je i Akcioni plan zapošljavanja u AP Vojvodini za 2018. godinu, po kome je predviđeno 120 miliona dinara u pokrajinskom budžetu za subvencije za samozapošljavanje, subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica i za realizaciju javnih radova, zaključuje se u saopštenju.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva