:

:

TV Most

clock

Septembar 05, 2015   12:05

0

115

Projekat za transparentnu vladavinu

Cilj projekta je ojačavanje organizacija civilnog sektora kako bi efikasno nadgledale i prijavile korupciju, pomoć lokalnim institucijama da efikasno ispunjavaju pravne obaveze koje se odnose na transparentnost i podizanje svesti građana o potencijalnim koruptivnim delima, ali i mehanizmima pomoću kojim mogu da prijave takva dela.

Potpisnici memoranduma smatraju da ovaj korak pokazuje odlučnost lokalnih institucija i nevladinog sektora da ojačaju vladavinu prava koja je neophodna radi zaštite slobode pojedinaca, demokratije i ekonomskog razvoja.


Projekat finansira ambasada Velike Britanije na Kosovu, a potpisivanju memoranduma je prisustvovao ambasador Ruari OKonel.

- Jedini način da se izborimo sa korupcijom jeste da upotrebimo moć naroda. Projekat će pomoći građanima da utiču na poboljšanje javne administracije i da odgovornost za rešavanje problema prebace na javne institucije. Jako mi je drago što postoji saradnja između ACDC i opštine Severna Mitrovica. Otvorenost opštine za proces nadgledanja je razlog za optimizam, kazao je OKoneli.

Izvor: Vesti

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva