:

:

TV Most

clock

Avgust 14, 2017   12:05

0

119

Projekat izgradnje Pelješkog mosta se nastavlja

Andrej Plenković je, novinarima u Jelsi na Hvaru, rekao da je reč o strateškom projektu za Hrvatsku i najvećem pojedinačnom projektu koji se finansira sredstvima EU.

"Ne samo da se nastavlja projekat izgradnje Pelješkog mosta, nego smo dobili osiguranih 357 miliona evra," rekao je Plenković.

Hrvatski premijer je to rekao reagujući na izjavu bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića koji je rekao kako smatra da Hrvatska ne sme da gradi Pelješki most pre nego što se definiše pomorska granica između dve države i BiH obezbedi pravo nesmetanog pristupa otvorenome moru, prenela je Hina.

Plenković je rekao da se zalaže za dijalog sa svim susedima, dakle i sa BiH, i da se u vezi sa izgradnjom Pelješkog mosta razgovaralo na zajedničkoj sednici hrvatske vlade Saveta ministara BiH u Sarajevu početkom jula.

"Ako bilo šta treba da se pojasni, sve ćemo da pojasnimo našim susedima, međutim tehničke karakteristike mosta su takve da one omogućavaju neškodljiv prolaz svim vrstama plovila koja bi mogla ići prema moru", naglasio je Plenković.

Dodao je i da ne očekuje međunarodni spor u vezi s Pelješkim mostom.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva