:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Jul 16, 2018   11:14

0

117

Program bespovratnih finansijskih sredstava za razvoj turizma


Programom će biti obuhvaćeno više od 30 grantova pojedinačne vrednosti do 54.000 evra, a biće realizovani tokom tri godine, saopštio je RCC.

Generalni sekretar RCC Goran Svilanović rekao je da će program omogućiti "javnom i privatnom sektoru šest ekonomija Zapadnog Balkana da sprovedu neophodne intervencije na turističkim lokalitetima, a kulturne i prirodne atrakcije učine privlačnijim posetiocima iz inostranstva i regiona".

"Pomoći ćemo stvaranje zajedničke i bolje regionalne turističke ponude koja će privući više turista u region, produžiti njihov boravak i povećati prihode i broj kvalitetnih radnih mesta u toj industriji", kazao je Svilanović.

Program dodele grantova deo je projekta EU za razvoj i promociju turizma, vrednog pet miliona evra. Biće realizovan u tri uzastopna ciklusa, a otvoren je za pravna lica, uključujući nevladine i neprofitne organizacije, udruženja, fondacije i lokalne vlasti.

Javni poziv za dostavljanje projektnih ponuda označiće početak svakog ciklusa. Prvi, danas objavljen poziv za dostavljanje ponuda, otvoren je za lokalne i regionalne organizacije koje se bave razvojem turizma, turističke klastere, organizacije za obrazovanje i usavršavanje koje aktivno učestvuju u razvoju turizma, kao i nacionalne parkove i parkove prirode.


Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva