:

:

TV Most

Foto: mg.edu.rs

clock

April 06, 2015   12:05

0

218

Proglašeni pobednici Srpske matematičke olimpijade

Kako se navodi u saoštenju NIS-a, pokrovitelja takmičenja, drugo mesto i Srebrna statua pripala je Ognjenu Tošiću iz iste gimnazije.

Ivan Damjanović iz gimnazije "Bora Stanković" iz Niša dobio je veliku Bronzanu statuu, a male statue "Energije znanja" pripale su Aleksi Milojeviću i Aleksi Konstantinovu iz Matematičke gimnazije i Anđeli Šarković iz niške gimnazije "Svetozar Marković".

Svi nagrađeni učenici su se plasirali za učešće na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi koja će biti održana na Tajlandu, u julu ove godine.

Pobednicima je na svečanosti u prostorijama Matematičke gimnazije statue uručila menadzer NIS za saradnju sa obrazovnim i naučnim institucijama Snežana Lakićević.

Kako se dodaje u saopštenju, pored predstavnika NIS svečanosti su prisustvovali i državni sekretar i pomoćnik ministra za srednje obrazovanje u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Snežana Marković, direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović i predsednik Društva matematičara Srbije Aleksandar Lipkovski.

Takmičenje mladih matematičara, u organizaciji Društva matematičara Srbije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, održano je 27. i 28. marta u Matematičkoj gimnaziji.

Pored Olimpijade iz matematike, kompanija NIS podržava i Olimpijade iz fizike, hemije i ruskog jezika i kroz korporativni program "Energija znanja“ ulaže u razvoj obrazovanja i nauke.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva