:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Avgust 21, 2017   12:20

0

541

Prof. dr Miroslav Milankov operiše u ZC Kosovska Mitrovica

Upravnica bolnice Danica Radomirović zahvalila se profesoru Milankovu i istakla da je profesor došao bez naknade, čak je i sam organizovao svoj prevoz.

„Na poziv doktora Božovića, načelnika ortopedije u našem zdravstvenom centru, vrlo rado profesor Milankov je prihvatio poziv da prenese deo svog ogromnog znanja, umeća i veštine. Učestvovaće u operativnom radu, pripremljene su dve operacije gde će, na zadovoljstvo naših lekara i pacijenata, preneti deo svog znanja, koje će naši lekari uspeti da primene u radu i u našoj bolnici“, rekla je Radomirović.

Profesor Miroslav Milankov ističe da su prethodnih godina kolege iz ZC Kosovska Mitrovica odlazile do Novog Sada na usavršavanje, a da je ovo prilika za njihovo napredovanje.

„Ovo je sada iskorak više da se ove metode, koje su oni usavršili kod nas, razviju i uđu u jednu rutinsku primenu. Izuzetno je važno da se razvijaju nove metode, koje omogućuju da rezultati lečenja, naročito mladih ljudi, budu mnogo bolji, da bude mnogo manje posledica, komplikacija, naričito sportskih povreda. Takođe se daje pordška i pomoć da lečenje starijih osoba bude mnogo bolje“, rekao je Milankov.

Aleksandar Božović, načelnik ortopedije, izrazio je zadovoljstvo što će ponovo raditi sa profesorom Milankovim.

„Mi smo proteklih godina obavili 25 artroskopskih intervncija a danas će nam profesor demonstrirati noviju tehniku, upravo u cilju lečenja degenarativnih oboljenja zgloba kod relativno mlađih ljudi gde artroskopska hirurgija pomaže da se odloži i uspori proces starenja hrskavice i da što više vremena pacijent provede sa svojim zglobom. Najbolji zglob je svoj zglob, bilo kakav veštački ne može da nadoknadi svoj zglob, koji je uvek najbolji“, rekao je Božović.

Naglasio je da je Milankov samo ove godine operisao pet pacijenata sa našeg prostora.

Artroskopskom hirurgijom se izbegava veći operativni zahvat i umanjuje se mogućnost komplikacija. Operacija se radi u lokalnoj anesteziji, pacijenti samo jedan dan provode u bolnici, a nakon nedelju dana se skida par končića. Kod starijih osoba, postoperativni bol je manji, a povratak normalnom životu bolji i lakši.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva