:

:

TV Most

clock

Avgust 25, 2015   12:05

0

120

Produženja roka neće biti

Ministar Sertić upoznao je šefa misije MMF Džejmsa Rufa sa aktivnostima i naporima koje Ministarstvo privrede preduzima kako bi postupak privatizacije bio okončan i naglasio da produžetaka rokova za privatizaciju neće biti, saopšteno je iz tog ministarstva.

Delegaciji MMF je, takođe, objašnjeno da država više ne finansira javna preduzeća i da ona sama izmiruju obaveze plaćanja električne energije, gasa, porezaÂ…

To se, na kraju krajeva, videlo i kroz prihode u budžetu, što je do nedavno bilo nezamislivo, objasnio je Sertić.

Predstavnici MMF su se posebno interesovali za poboljšanje poslovne klime u Srbiji i založili za što skorije usvajanje zakona o ulaganjima.

Ministar Sertić ih je obavestio da se usvajanje ovog zakona može očekivati u narednih nekoliko nedelja i najavio promenu niza propisa koji će unaprediti privredni ambijent.

"Osim zakona o ulaganju, pripremamo i niz zakona koji će popraviti privredno okruženje, kao što su zakon o sporazumnom finansijskom restrukturiranju, izmene zakona o Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika, novi zakon o stečaju, zakon o privremenim ograničenjima prava. Cilj je da stvorimo ambijent dobar za poslovanje i domaćih i stranih investitora", istakao je ministar privrede.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva