:

:

TV Most

clock

Avgust 24, 2015   14:27

0

124

Produžen pritvor Oliveru ivanoviću do 27. oktobra

Ivanović je o toj odluci obavešten u bolnici, gde se nalazi zbog pogoršanog zdravstvenog stanja izazvanog višednevnim štrajkom glađu.

"Advokat Olivera Ivanovića Nebojiša Vlajić rekao je da je" odluka o produženju pritvora njegovom klijentu potvrda onoga što smo uvideli od početka vodjenja ovog postupka da sud jednostavno ne zanimaju cinjenice i da posle više od godinu i po dana sud i dalje ponavlja da postoji osnovana sumnja, iako niko od 47 saslušanih svedoka nije okrivio Olivera Ivanović.

On je istakao da se u pritvoru drži čovek protiv koga ne postoji ni jedan dokaz da je počinio krivično delo.

Vlajić je dodao da je u obrazloženju odluke suda, navodna mogućnost od begstva i uticaj na svedoke ,što je kako je ocenio"iluzorno".

"Svi znaju da Ivanović neće pobeći i da ni jedan od svih saslušanih svedoka optužbe nije prijavio bilo kakav pritisak, čak ni pokušaj kontakta ili razgovora, prema tome to što sudija tvrdi jednostavno nije moguće.

On će ujutru Apelacionom sudu u Prištini podneti žalbu, po ovom rešenju.

Videćemo šta će Apelacioni sud da kaže, ali mišljenje Apelacionog suda se uopšte ne razlikuje od mišljenja Osnovnog suda, prema tome videćemo šta će se dogoditi - rekao je Vlajić.

Ivanović je više od 15 dana štrajkovao glađu, najpre u pritvorskoj jedinici a potom i u kosovskomitrovačkoj bolnici. Štrajk je, na molbu porodice i prijatelja, prekinuo u subotu 22.avgusta.

Oliver Ivanović i četvorica Srba optuženi su za najteža krivična dela počinjena 1999. i 2000. godine nad albanskim stanovništvom u Kosovskoj Mitrovici.

U sudskom procesu koji je počeo prošle godine saslušano je 47 svedoka optužbe i niko od njih nije direktno optužio Ivanovića i ostalu četvoricu da su počinili dela koja im se stavljaju na teret.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva