:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Mart 14, 2015   12:05

0

200

Probijeni snežni nanosi do potkopaoničkih sela

Domaćini, koji su poslednjih dana bili zavejani i odsečeni od sveta, obradovali su se i zahvalili ekipi koja je uz pomoć buldožera uspela da razbije snežne namete.

„Bili smo zavejani petnaestak dana, niti je mogao ko da nam dodje niti mi gde da odemo. Dok niste došli vi u pomoć. Sva sreća hrane smo imali, obezbedili smo se jer smo znali da može do ovoga da dodje“, pričaju meštani Koporića.

Ekipe za vanredne situacije opštine Leposavić danima se nalaze na terenu u podnožju Kopaonika i Rogozne, pokušavaju da raščiste sneg i dodju do najudaljenijih kuća.

„Ovo su neke od najudaljenijih kuća na teritoriji opštine Leposavić. Na ovom terenu žive ljudi koji drže veliki broj grla stoke. Na žalost teritorija opštine Leposavić je velika tako da smo u sva 72 uglavnom brdsko-planinska sela imali ogromnih problema i veliki broj mašina je već duže vreme na terenu, pokušavamo da dodjemo do svake kuće “, kažu članovi Privremenog veća opštine Leposavić.

Dodaju da je u najvećem broju sela sneg očišćen i probijeni putevi a do dvadesetak zaseoka ekipe još uvek nisu uspele da stignu.

„Ulažemo sve napore da dodjemo do svake kuće kako bi smo ljudima omogućili da mogu da se kreću i u slučaju potrebe dodju do najbliže zdravstvene ustanove koja se nalazi na nekih 14 kilometara od ovog sela.

Ekipe Javno komunalnog preduzeće opštine Leposavić su odmah nakon obilnih snežnih padavina izašle na teren pokušavajući da raščiste puteve do svakog zaseoka kopaoničke regije a Direkcija za gradsko gradjevinsko zemljište u Leposaviću prati situaciju na terenu i u skladu sa svojim mogućnostima rešava nastale probleme

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva