:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Jul 20, 2018   11:51

0

185

Priznanje direktoru aerodroma "Nikola Tesla"

Priznanje je dodeljeno na ovogodišnjem izboru u okviru programa "Corporate Excellence Awards 2018", a Vlaisavljević je tom prilikom izjavio da aerodrom "Nikola Tesla" očekuje najuspešniju godinu po svim parametrima poslovanja.

"Već dve godine uzastopno beležimo povećanje broja putnika i obaramo mesečne rekorde u broju usluženih putnika", rekao je Vlaisavljević.

U prvoj polovini 2018. godine je, kako navodi, zabeleženo oko 2,5 miliona putnika, odnosno sedam odsto više nego u istom periodu prošle godine, a ukupan promet robe i pošte povećan je 19 odsto.

"Očekuje nas najuspešnija letnja sezona, u kojoj je procenjeni porast broja putnika u čarter saobraćaju oko 20 odsto u odnosu na prošlu letnju sezonu", kaže Vlaisavljević.

Naveo je i da je u ponedeljak, 16. jula, zabeležen istorijski rekord u broju putnika po danu, jer je tog dana 23.320 putnika koristilo usluge beogradske vazdušne luke, dok je još jedan rekord u broju putnika zabeležen 9. jula ove godine, kada je broj dolaznih putnika bio 11.887.

"Ovog jula, čak 6 novih avio-kompanija obavlja letove u odnosu na prošlogodišnji jul - Iran Air, Hainan Airlines, Mahan Air, Qeshm Air, Red Wings i AlMasria Airlines, dok je 10 inostranih avio-kompanija uvećalo broj nedeljnih letova za Beograd", ukazao je Vlaisavljević.

Izvrsni rezultati se, kako ističe, odražavaju i na finansijsko poslovanje, te su u prvih pet meseci ove godine, ukupni i poslovni prihodi veći za po osam odsto, dok ostvarena neto dobit iznosi oko 1,1 milijardi dinara i za jedan posto je veća od neto dobiti ostvarene u istom periodu prošle godine.

Nagrade, u okviru programa "Corporate Excellence Awards", dodeljuju se firmama i pojedincima koji su izgradili svoje poslovanje na pružanju dobrih usluga, pronalaženju i stvaranju inovativnih rešenja i proizvoda.

Saša Vlaisavljević nagrađen je za poslovnu izuzetnost kao najuticajniji generalni direktor u 2018. godini.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva