:

:

TV Most

clock

Jun 17, 2015   12:05

0

164

Privredne komore Srbije i Kosova dobile nagrade

Privredna komora Srbije (84, PKS) i Privredna komora Kosova dobitnici su specijalne nagrade za regionalnu saradnju "Biznis partner ekstra" za poseban doprinos stabilizaciji poslovne klime i razvoj poslovne saradnje u regionu, saopštila je danas PKS.

Godišnju nagradu Biznis partner već dve decenije dodeljuje Mass Media International i njom se afirmišu kompanije i asocijacije koje se u poslovanju rukovode visokim profesionalnim standardima i čvrstim etičkim normama.

Kako se navodi u obrazloženju nagrade, dve komore su u protekle dve godine rešavale pitanja od interesa za privrede obe strane i celog regiona i održale 11 susreta na tehničkom nivou.

"Uvažavajući potrebe privrednika, PKS i Privredna komora Kosova inicirale i zajednički organizovale prvi poslovni forum u Gračanici, na kojem se okupilo više od 100 privrednika. Rezultat zajedničkog rada je i konferencija koja je održana juče u Beču, a na kojoj su učestvovali predstavnici privrednih komora svih članica Berlinskog procesa", piše u saopštenju PKS-a.

Predsednik PKS Marko Čadež kazao je da je ovo priznanje potvrda postignutih rezultata u prethodne dve godine, jer od 2013, a posebno u nekoliko proteklih meseci, Komora radi na jačanju privrede Zapadnog Balkana, na izgradnji novih mostova i novog dijaloga.

"Želimo da stvorimo uslove za privredni rast regiona koji treba da postane poznat po uspesima i dobrim rezultatima, a ne po ružnim slikama iz prošlosti", kazao je Čadež.

Predsednik Privredne komore Kosova Safet Grdžaliju kazao je da je ekonomski razvoj preduslov za stabilnost, socijalni mir, ubrzani proces integracija i poboljšanje imidža regiona i životnog standarda građana i da je ova nagrada motiv za dodatno unapređenje saradnje.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva