:

:

TV Most

clock

Mart 12, 2018   12:05

0

209

Pritvor osumnjičenima za šverc skanka


Portparol suda Bojana Stanković precizirala za Tanjug da je sudija za prethodni postupak odredio pritvor prema N.P, M.K i D.O, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na bekstvo i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.




Protiv ovog rešenja dozvoljena je žalba, u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.


Ova organizovana kriminalna grupa, za koju se sumnja da se duže vreme bavila krijumčarenjem droge sa područja Srbije ka zemljama Evropske unije, uhapšena je u zajedničkoj akciji MUP-a, SBPOK-a, BIA i u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.



Sva trojica osumnjičenih su iz Novog Kneževca, a prilikom pretresa ukupno je zaplenjeno 10 kilograma i 500 grama marihuane, dva pištolja, 177 komada municije različitog kalibra, kao i novac u iznosu od 700 evra, 9.000 dinara, 1.000 forinti i 20 funti.



Policija je u vozilu kojim je upravljao osumnjičeni D.O, inače policijski službenik, pronašla 10 paketa sa pet kilograma marihuane, dok je pretresom stana i drugih prostorija u kojima osumnjičeni boravi, pronašla još pola kilograma marihuane.



Pretresom na još dve lokacije na teritoriji Novog Kneževca i Novog Sada pronađeno je još oko pet kilograma marihuane, dva pištolja i 177 komada municije različitog kalibra.



Osumnjičenima se na teret stavlja udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i trgovina opojnim drogama i neovlašćeno nošenje pištolja i municije.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva