:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 12, 2015   11:45

0

192

Prištinski mediji o poseti Vučića

Dnevnik Kosova sot piše da kosovski premijer Isa Mustafa ćuti u vezi sa dolaskom srpskog premijera Aleksandra Vučića, a istovremno i ne preduzima mere protiv ministra u kosovskoj vladi Aleksandra Jablanovića, zbog, kako navodi, njegovih uvredljivih izjava na račun đakovačkih majki.

Analitičari kažu da je vlada Ise Mustafe nesposobna i da nema hrabrosti da reaguje na provokacije srpskih zvaničnika, niti je premijer Mustafa spreman da govori o smeni Jablanovića.

"Premijer Srbije Aleksandar Vučić, direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić i nekoliko ministara iz Vlade Srbije nepozvani će boraviti u Republici Kosovo, gde će proslaviti srpsku Novu godinu, u napetoj situaciji nastaloj posle uvredljivih izjava srpskog ministra u Vladi Kosova Aleksandra Jablanovića na račun albanskih majki iz Đakovice. Vlada Kosova je u informativnom mraku i ne saopštava ništa o tome da li je Vlada Srbije uputila zvaničan zahtev za odobrenje posete i oko ostalih protokolarnih detalja, koji će tu posetu pratiti", piše Kosova sot.

Politički analitičari za list kažu da smatraju da je ta poseta visokih srpskih zvaničnika štetna po imidž i stabilnost Kosova i vlade koja već ima narušeni kredibilitet.

"Ova poseta bi mogla da utiče na dalje pogoršavanje unutrašnjeg stanja, pogotovo što dolazi posle uvredljivih izjava jednog srpskog ministra u vladi Kosova Aleksandra Jablanovića protiv đakovačkih majki, žrtava poslednjeg rata. Lista Srpska kojoj Jablanović pripada je politička partija koja je pod političkim uticajem i diktatom kao i sa konkretnim planom delovanja Vlade Srbije", dodaje list.

Bivši predsednik Skupštine Kosova sada predsednik Nacionalnog saveta "Inicijative za Kosovo" Jakup Krasnići je, pozivajući se na vest da će premijer Srbije Aleksandar Vučić i više ministara Vlade Srbije dočekati srpsku Novu godinu na Kosovu, postavio pitanje Vladi Kosova, da li su članovi srpske vlade dobili dozvolu za posetu Kosovu.

"U medijskim informacijama se ne kaže sa čijim odobrenjem dolazi na Kosovo ova velika delegacija iz Beograda. Takođe se ne precizira ko je uputio poziv srpskom premijeru?! Isto tako nema ni jedne zvanične izjave premijera Mustafe, niti Ministra za spoljne poslove Kosova, a začudo ni ministra za unutrašnje poslove gospodina Hisenija?! Zašto svi ćute?", zapitao se Krasnići a prenosi list Zeri.

Pomalo sarkastično, Krasnići je u reagovanju napisao da "možda Vučić sa svojom velikom delegacijom dolazi da bi čestitao Vladi Kosova na velikoj koaliciji za spas Kosova, koju su sklopili Mustafa i Tači sa blagoslovom predsednice?!".

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva