:

:

TV Most

Foto: radiokim.net

clock

Avgust 03, 2017   12:05

0

154

Priština: Sednica nastavljena pa odložena za sutra

Sednici nisu prisustvovali poslanici takozvane koalicije „PAN“ koji su u prepodnevnim satima zatražili dvočasovno odlaganje.

Na dnevnom redu današnje sednice nalazio se i izbor predsednika parlamenta i potpredsednika. Iako koalicija sa najvećim brojem poslaničkih mesta nije zvanično predložila kandidata za tu funkciju, pominjalo se ime Kadrija Veseljija, što su druge stranke oštro kritikovale.

Šef poslaničke grupe „Samoopredeljenje“ Glauk Konjufca rekao je u nastavku sednice da bi koalicija „PAN“ trebalo da za predsednika parlamenta predloži neko drugo ime, a ne Veseljija.

„Veselji nema šanse da postane predsednik Skupštine. Mislimo da to treba da bude ličnost od poverenja što je u suprotnosti sa njim. Sve dok se ne zameni kandidat, naši stavovi će biti isti, nećemo glasati za Kadrija Veseljija“, kazao je Konjufca.

On je dodao da ukoliko koalicija „PAN“ uporno isistira na tome da Veselji ipak bude kanidat za predsedavajućeg Skupštine, snosiće odgovornost za nefunkcionisanje institucija.

„Mislimo da sutra treba da se sazove naredna sednica, na kojoj koalicija „PAN“ treba da bude prisutna i da predloži kandidata za predsednika Skupštine“, kazao je Konjufca.

Sa njim se složio Avdulah Hoti ispred poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova.

„Za nas je neprihvatljiv kanidat o kojem se tako puno govorilo jer nije dostojan da rukovodi Skupštinom Kosova. Druge kandidature ćemo razmotriti i verujem da ćemo postići konsenzus“, kazao je Hoti.

Sednica se nastavlja sutra u deset sati.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva