TV Most - Priština radi na vraćanju stabilnosti u region
Vesti
Priština radi na vraćanju stabilnosti u region

14:16, 20.05.2015

|

Izvor: Tanjug

Vlada u Prištini preduzima sve aktivnosti kako bi se posle oružanih incidenata u Kumanovu vratila stabilnost u region jer "mi nismo izvor destabilizacije", izjavio je danas premijer Kosova Isa Mustafa.
telegrafi.com

"Preduzimamo sve aktivnosti i pomažemo da se stabilnost vrati i da Kosovo nikako ne bude izvor destabilizacije niti smatramo da je izvor destabilizacije", rekao je Mustafa na sednici vlade.

On je naveo da je "aktuelizovano pitanje dešavanja u Kumanovu u Makedoniji".

Ta desavanja su donela posledice i žrtve, i interes je da se u regionu očuva stabilnost, kao i stabilnost Makedonije, jer stabilnost u Makedoniji podrazumeva stabilnost u regionu i na Kosovu", kazao je Mustafa.

U oružanom sukobu policije i terorista 9. maja u Kumanovu, koji je trajao 30 sati, poginulo je osam pripadnika bezbednosnih snaga i 10 pripadnika terorističke grupe, saopštila je ranije makedonska policija. Od 10 pripadnika terorističke grupe devet ih je sa Kosova.

Kako su saopštili makedonski zvaničnici, najviše terorista je u Makedoniju došlo s Kosova, a među njima je i određeni broj onih koji su odavno poznati policija, pa i neki za kojima su raspisane međunarodne poternice.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design