:

:

TV Most

clock

Jun 19, 2018   18:15

0

205

Priština, opozicija osporava Tačija


"Kao predsednik republike potvrdio sam moje prisustvo u sledećoj rundi dijaloga Kosova i Srbije. Treba da se fokusiramo na implementaciju svih sporazuma kako bismo mogli da napredujemo ka finalnom i obavezujućem sporazumu o normalizaciji i pomirenju", napisao je Tači na Tviteru.


Međutim, zamenik predsednika Alternative Iljir Deda kaže da Tači nema mandat da vodi dijalog sa Beogradom i dodao da nijedan dogovor koji postigne u Briselu za Prištinu neće biti obavezujući.


Komentarišući nedeljni susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i evropskom komesarkom Federikom Mogerini, Deda tvrdi da je Tačiju za to potrebna saglasnost kosovskog parlamenta, koju nema.


"Tačiju je potrebna saglasnost skupštine da razgovara u ime Kosova sa Vučićem. Bez ovog mandata, on može govoriti samo u svoje ime, a ne i u ime Kosova, pa samim tim bilo kakav sporazum ukoliko bude postignut neće biti obavezujući za Republiku Kosovo", rekao je Deda za prištinsku Gazetu ekspres.


Zamenica predsednika najuticajnije opozicionog DSK, Vjosa Osmani, takođe kaže da bez mandata skupštine Tači može da govori samo u svoje ime.


"Tači nema mandat skupštine i može da pregovara samo u svoje ime, ali ne i u ime Kosova", rekla je ona za Eksres.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva