:

:

TV Most

Foto: nspm.rs

clock

Avgust 27, 2015   12:05

0

185

"Priština nastavlja pravno nasilje nad Ivanovićem"

Kako se navodi u saopštenju, Apelacioni sud je "prosto prepisao" prethodne odluke "apsolutno ne želeći ni da razmotri žalbu Ivanovićevih branilaca".

"Brzina kojom su odgovorili je prosto iznenađujuća, imajući u vidu ozbiljnost navedenih pravnih osnova na nezakonitost odluke o produženju pritvora", ocenila je GI SDP.

Ta stranka je navela da je "nonsens prvog reda" činjenica da je odluku o produženju pritvora Ivanoviću doneo "dežurni predsednik veća, što je nepostojeća pravna instanca".

"Ovakva odluka je skandalozna jer predstavlja nastavak demonstracije pravnog nasilja od strane Euleksa, ali i šalje nedvosmislenu poruku svima na Kosovu i Metohiji da vladavina prava ne postoji, posebno kada su u pitanju prava Srba", piše u saopštenju.

Dodaje se da GI SDP nije iznenađena tom odlukom Apelacionog suda u Prištini pošto je, kako se navodi, proces protiv Olivera Ivanovića od prvog dana zasnovan na politici a ne na pravu.

Veće Euleksovog suda u Kosovskoj Mitrovici produžilo je ranije pritvor Oliveru Ivanoviću do 27. oktobra.

Lider GI SDP je zbog odbijanja zahteva da bude pušten iz pritvora, više od 15 dana štrajkovao glađu, najpre u pritvorskoj jedinici a potom i u kosovskomitrovačkoj bolnici, da bi na molbu porodice i prijatelja, štrajk prekinuo u subotu, 22. avgusta.

Oliver Ivanović i još četvorica Srba optuženi su za najteža krivična dela počinjena 1999. i 2000. godine nad albanskim stanovništvom u Kosovskoj Mitrovici.

U sudskom procesu koji je počeo prošle godine saslušano je 47 svedoka optužbe i niko od njih nije direktno optužio Ivanovića i ostalu četvoricu da su počinili dela koja im se stavljaju na teret.

Izvor: B 92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva