:

:

TV Most

clock

Novembar 13, 2017   12:05

0

243

Priština koči ZSO uz podršku dela međunarodne zajednice


"Šest godina učestvujemo u razgovorima, 236 sastanaka, hvala bogu doprineli smo da se sačuva mir, ali nisam još video nijedan značajniji potez koji je Priština povukla ili nije povukla, a da za tako nešto nije imala prećutnu ili eksplicitnu saglasnost onih koji ih podržavaju u delu međunarodne zajednice", rekao je Đurić odgovarajući na pitanje novinara o ZSO.



To, dodaje, Prištinu ne amnestira od obaveze da sprovede ono što je dogovoreno.



"Ta štoperica koja je ovde u Beogradu radi. Danas je 1.675. dan od kako duguju formiranje ZSO", kaže Đurić.



Na pitanje o ponavljanju lokalnih izbora u Partešu, Đurić je rekao da je Srpska lista meta pritisaka Prištine što se, dodao je on, vidi i na primeru poništavanja izbora u Partešu gde je kanididat Srpske liste pobedio u prvom krugu.



Podsetio je da je i na druge pirmere pritisaka na Srpsku listu, navodeći da su njeni predstavnici saslušavani, hapšeni, vođeni u takozvanu kosovsku obaveštajnu službu, da je 16 Srba u Leposaviću optušteno sa posla samo zato što su bili za Srpsku listu i za jednistvo sa državom Srbijom.



"Ti pritisci se nastavlju i to samo pokazuje koliko nekome ne odgovara i koliko se neko panično plaši toga da Srbi budu složni, da svoju politiku koordiniraju sa državom Srbijom, sa predsednikom Vučićem, da deluju homogeno kao što nisu delovali u ranijim istorijskim periodima, a sada počinju da deluju i deluju zahvaljujući tom jedinstvu koje stvaramo", rekao je Đurić.



Poručio je da Srbi ne mogu biti korišćeni kao folklor za politički establišment u Prišitni.



"To nije više slučaj i to više nikad neće biti slučaj. Srbi su danas na KiM složni, jedinstveni, okupljeni oko svoje države Srbije, svoju politiku usaglašavaju i koordiniraju sa nama i tako će ostati. Srpska lista će nastaviti da se bori i za to ima našu punu podršku", podvukao je Đurić.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva