:

:

TV Most

clock

Jun 27, 2015   12:05

0

116

Pristajem da uslov za nezavisnost RS bude 80 odsto

"Sećate li se referenduma u Crnoj Gori kada se tražilo da većina bude 55 odsto? Ja pristajem da većina bude 80 odsto. Ako 80 odsto izašlih ne bude glasalo za samostalnost RS, neće biti samostalnosti!. Zašto nam ni to ne daju? Zapad je spreman da čak i političkim nasiljem spreči referendum", rekao je Dodik u intervjuu za list "Politika", koji će u celini biti objavljen u nedelju.

Upitan šta podrazumeva pod "političkim nasiljem", Dodik je odgovorio da misli na sankcije, izolaciju, nametanje i aktiviranje visokog predstavnika.

Dodik je rekao i da je raspisivanje referenduma "velika i teška politička borba", koja se ne može završiti za jedan dan.

"Kod nas su stranci zabranjivali da se to legalizuje, mi nismo ni imali zakon o referendumu. Teškom mukom smo ga doneli u parlamentu. RS ima Zakon o referendumu i sve što bude uradila biće legalno", naglasio je Dodik.

Dodik je naglasio i da traženjem referenduma "ne gura prst u oko Zapadu" niti bilo kome.

"Ako Britanci legalizuju škotski referendum, ako je normalan referendum u Kataloniji, ako je to pravo naroda, zašto bi to nama bilo uskraćeno? Zato što zapadni ambasadori, koji vladaju, smatraju da smo mi manje vredni ljudi i da ne možemo da upravljamo sami sobom", rekao je Dodik.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva