:

:

TV Most

clock

Februar 08, 2018   12:05

0

131

Pripadnicima vojske dodeljeno 20 stanova


Obraćajući se pripadnicima sistema odbrane, vlasnicima stanova, ministar Vulin je rekao da je privilegija to sto je dug put za rešavanjem stambenog pitanja najzad završen.


"Trajalo je dugo, i baš zato što traje tako dugo, a pripadnici Vojske Srbije i bezbednosnog sektora uopšte zaslužuju da se o njima brine više i da se njihovo stambeno pitanje rešava u što kraćem roku, mi smo pokrenuli projekat po naređenju vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića o masovnoj stambenoj izgradnji", rekao je Vulin.


Tako će, kazao je Vulin, buduće generacije mnogo rešavati stambena pitanja.


Ministar je rekao da je to dokaz da država promenila, da brine o svakom pripadniku i da nam je razvoj sistema bezbednosti veoma važan.


Odgovarajući na novinarsko pitanje o masovnoj izgradnji stanova za Vojsku i Policiju i planiranim lokacijama za izgradnju, ministar Vulin je napomenuo da je ponuđeno nekoliko lokacija, a da je na lokalnim samoupravama da odrede da li im to odgovara ili ne odgovara.


"Sve što prodajemo iz Master plana su objekti koji nisu potrebni za funkcionisanje vojske, a deo toga možemo da koristimo za poboljšanje standarda svih pripadnika, ali na prvom mestu za naoružanje i opremu. Treba prvo izneti precizne potrebe i ne možemo u ovom trenutku da kažemo tačan broj podele stanova. Ni Bezbednosno-informativna agencija, ni Ministarstvo unutrašnjih potreba ni Vojska Srbije nisu dali tačne potrebe", kazao je Vulin i ponovio da sve što Ministarstvo odbrane radi, radi da poboljša materijalni položaj vojske.


A to će, kazao je, nastaviti i ubuduće.


General Diković je objasnio da danas podeljeni stanovi nisu novi, već su, kako je rekao, pronađeni u sistemu odbrane, a koristili su ih niz godina drugi koji nisu imali ikakve veze sa Vojskom.


" Verovatno ima još takvih stanova, jer Beograd je ogroman grad. Nisu podele stanova uvek bile pravedne, što se i sada vidi. Međutim, akcijom naših organa, Vojne policije i MUP-a, mi nalazimo te stanove i dajemo ih našim ljudima", rekao je Diković.


Inače, dodao je, izgradnjom 30.000 stanova stambena pitanja će u MO i VS biti rešena na duži vremenski period.


Biće, kazao je, stvorena mogućnost da mladi ljudi koji budu tek stupili u Vojsku, dobiju stan odmah, ne da čekaju na to 25 ili 30 godina.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva