:

:

TV Most

clock

Jul 21, 2017   12:05

0

140

Pripadnici VS otputovali na Međunarodne vojne igre u Rusiju

Poželevši sinoć takmičarima uspeh na predstojećim nadmetanjima, general Diković je istakao da je reč o jedinstvenom takmičenju u kojem učestvujemo već četvrtu godinu zaredom, ostvarivši zapažene rezultate.

"Vi ste izabrani da, kao najbolji u svojim sastavima, predstavljate svoje jedinice i Vojsku Srbije u celini. Dobro je da među vama ima iskusnih takmičara i uveren sam da ćete se dostojno boriti na poligonima u Ruskoj Federaciji i pokazati da pripadnici Vojske Srbije uvek streme ka pobedi!", rekao je načelnik Generalštaba.

Ovo nadmetanje je odlična prilika da, u međunarodnom okruženju pokažemo koliki značaj pridajemo osposobljenosti, koliko smo jaki, obučeni i naučeni da ono što imamo na najbolji način upotrebimo, dodao je on, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

"Svima vama želim srećan put, dobro zdravlje, vojničku sreću i mnogo uspeha na predstojećim Međunarodnim vojnim igrama", zaključio je Diković.

Ispraćaju pripadnika Vojske Srbije prisustvovao je i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović.

Međunarodne vojne igre će trajati do 12. avgusta na vojnim poligonima u Ruskoj Federaciji, dok će se timovi Vojske Srbije takmičiti u dve discipline.

Ekipa od 20 tenkista Vojske Srbije, pored 18 drugih ekipa, takmičiće se u najatraktivnijoj disciplini igara - "Tenkovskom biatlonu", dok će se osmočlana ekipa nadmetati u discilini "Poljska kuhinja", uz učešće još sedam različitih vojnih reprezentacija.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva