:

:

TV Most

clock

Novembar 17, 2015   12:05

0

119

Prioritetna bezbednost poljskih građana

"Uvažavamo obaveze, ali za nas je najvažnija bezbednost naših građana. Ako će biti moguće da se obaveze realizuju uz poštovanje bezbednosti Poljaka, ispunjavaćemo ih", rekla je ona.

Prema njenim rečima, posle događaja u Parizu, krajem prošle nedelje kada je u napadima poginulo najmanje 129 ljudi, u Evropi su se "promenile okolnosti".

"Situacija se izmenila i o tome ne treba da se plašimo da govorimo", rekla je ona, dodajući da su "događaji u Francuskoj i protesti u Nemačkoj pokazali da te odluke ne odgovaraju realnosti".

"Potrebno je pomoći onima čiji je život u opasnosti ali ne treba donositi odluke koje pogoršavaju situaciju", kazala je Šidlova, dodajući da treba praviti razliku između izbeglica koje beže zbog opasnosti po život i ekonomskih migranata.

"Takođe je važno da li među izbeglicama ima osoba koje predstavljaju opasnost", dodala je poljska premijerka a prenosi TA Š.

Agencija podseća da je ranija vlada sa premijerkom Evom Kopač, koja je prošle nedelje podnela ostavku, usaglasila u Briselu prihvat 7.000 izbeglica iz Sirije i Eritreje tokom dve godine.

Prva grupa migranata trebalo je da stigne u Poljsku početkom iduće godine.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva