:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Mart 11, 2018   15:57

0

257

Prilužje, Dejan Stanković predao "dačiju" Centru za socijalni rad


„Naš proslavljeni fudbalski as, čovek koji odigrao najviše utakmica u reprezentaciji Srbije sada igra humanitarnu i plemenitu utakmicu, za pomoć i podršku našem narodu na Kosovu i Metohiji“, rekao je Marko Djurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.


Durić se zahvalio je našem bivšem reprezentativcu, koji se, kako je rekao, došao da lično da da podršku i ohrabri naš narod koji  ovde živi u veoma složenim i komplikovanim uslovima.


„Dejan Stanković je došao da srpskom narodu na Kosovu i Metohiji pošalje poruku da smo uz njih i da Srbija misli na njih i podržava ih, ali i ljudi koji su se kao i on toliko puta na viteški način borili za boje Srbije, a sada nastavljaju da se takođe na viteški način bore za pomoć i podršku našem narodu tamo gde je najpotrebnije“, rekao je Djurić.


Naš proslavljeni fudbalski as Dejan Stanković zahvalio je mnogobrojnim građanima, mališanima fudbalerima i atletičarima koji su ga aplauzom dočekali, i kratko rekao da ne voli da priča o svojim humanitarnim aktivnostima, samo da - hvala Bogu da može.


"Vama svaka čast na volji, ostanite ovde, čuvajte naše srpstvo i želim vam sve najbolje od srca“, poručio je Stanković.


Novo vozilo olakšaće rad na terenu zaposlenima u Centru za socijalni rad. Od sada će moći da brže i lakše stignu do svih 558 korisnika.


"Vozilo će biti od velike pomoći, njime ćemo povećati mobilnost naših timova, koji su, zbog ukupne situacije i okruženja u kom se nalazi većina naših korisnika, biti u prilici da 24 sata budu mobilni, dostupni svima koji se nađu u socijalnoj potrebi", rekao je Milan Savić, vd direktora Centra za socijalni rad.


I za petočlanu socijalno ugroženu  porodicu Mitrović iz Graca bolji dani.


Potpisan je ugovor za izgradnju njihove nove kuće površine 75 metara kvadratnih, vrednosti 2,8 miliona dinara, takođe dar preduzeća "Stefial d.o.o“.


Prema rečima Ivana Mitrovića, koji će sa ženom i troje dece koristiti novu kuću, nova kuća za njega znači - opstanak.


"Svima hvala koji su nam pomogli za kuću, mislim da je kuća u prave ruke otišla. Izgradnja nove kuće za moju porodicu značiće opstanak. Mnogo nam to znači. Inače živimo u staroj kući, ovo će nam zaista mnogo značiti. Hvala svima", rekao je Mitrović.


Dalibor Jevtić, podpredsedik pokrajinske vlade i ministar za zajednice i povratak istakao je da danas, uz pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohiju i proslavljenog Dejana Stankovića radi se na rešavanju mnogobrojnih problema sa kojima se suočava srpski narod na KiM.


„Ovo je najbolji mogući način da zajedničkim snagama učinimo što više ljudima kojima je potrebna naša pomoć. To je naš posao i sa time ćemo nastaviti“, istakao je Jevtić.


Donacija terenskog vozila i kuće predstavljaju nastavak akcije koja se realizuje u cilju pomoći srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji nakon nedavnog razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa gradjanima u Lapljem Selu.  


 

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva