:

:

TV Most

clock

Novembar 04, 2015   12:05

0

115

Prilika za rešavanje otvorenih pitanja sa BiH

Aleksandar Popov je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je neophodno pripremiti teren za rešavanje otvorenih pitanja između Srbije i BiH i to finalizovati na susretima poput današnje zajedničke sednice vlada.

"Potrebno je napraviti inventar za rešavanje otvorenih pitanja. Ne vidim da je to sada na dnevnom redu ali nadam se da ovo neće biti poslednja zajednička sednica", rekao je Popov.

Kako kaže, o vojnim odnosima je potrebno ići na više nivoe saradnje jer je reč o osetljivim stvarima. Susreti su, ipak, veoma značajni.

"Tu je bila poseta srpskog premijera Srebrenici, zatim poseta tročlanog Predsedništva BiH Beogradu. Važno je da u međuvremenu rade eksperti, da se pripremi teren za pronalaženje rešenja i da ovo bude finale - da iz toga izađe konkretan rezultat", kaže Popov.

Ističe da današnja zajednička sednica dveju vlada može biti samo protokoralna, ali će, dodaje, biti potpisano nekoliko značajnih protokola i sporazuma.

"Žao mi je što sporazum o slobodnom kretanja radne snage nije na dnevnom redu, a značio bi mnogo jer bi omogućio da se slobodnije kreće radna snaga i bilo bi dobro za naše građane", objasnio je Popov.

Smatra da će Sarajevo biti dobar domaćin gostima iz Srbije.

"Mi smo imali veoma oštru retoriku oko Rezolucije Saveta bezbednosti, ali mislim da su posete relaksirale odnose. Sarajevo je ipak grad koji zna da prima goste i ja se iskreno nadam da će oni prošetati i Barščaršijom i ulicama Sarajeva i da neće biti nikakvih neugodnosti", rekao je Popov.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva