:

:

TV Most

clock

Novembar 11, 2015   12:05

0

150

Prilika da se govori o pozitivnim stvarima

Ćamil Duraković je, u razgovoru za Dnevnik RTS-a, rekao da je cilj ove konferencije da se predstavi šta je proteklih godina učinjeno u Srebrenici i šta još treba učiniti.

"Mi smo ovu godinu iskoristili kao godinu koja je imala veliku pažnju ovde u Srebrenici. želimo da na neki način u drugom svetlu okupimo zvanice i probamo pričati pozitivno i da ispravimo ono što je bilo negativno", rekao je Duraković i dodao da se često pričalo kako je nakon rata u Srebrnicu "došao neki novac".

Duraković je naveo da je u njegovim razgovorima sa regionalnim zvaničnicima proteklih meseci istaknuto da postoje ozbiljne namere da se u tom gradu može učiniti nešto konkretno.

Kako kaže, svi su, uključujući premijera Srbije, iskazali spremnost da bude manje politike a više konkretnih dela.

Govoreći o odnosima sa Srbijom, Duraković je rekao da ne očekuje da se danas reše sva pitanja između Srbije i BiH, ali da je neophodno da se uđe u taj proces.

Treba da se prekine ta nesaradnja jer smo pokušali u proteklih 15 godina da ostvarimo saradnju sa državom Srbijom, konkretno je tada bio predsednik Boris Tadić, ali do toga nije došlo, rekao je Duraković i istakao da se nada da će sada to i uspeti.

Investiciono-razvojna konferencija "Srebrenica 2015" je prilika da premijer Srbije Aleksandar Vučić poseti ovaj grad - četiri meseca nakon komemoracije srebreničkim žrtvama i napada na njega u Potočarima.

U gradu je danas prisutan veliki broj policije i, kaže Duraković, svi se nadaju da će sve proći u redu i miru.

"Meni se kao domaćinu ne sviđa prisutnost ovolikog broja policije, jer nema relaksirajućeg efekta. Uglavnom, danas su u Srebrenici svi koji su i 11. jula bili protiv onakvog ponašanja ali ako policijske službe kažu da to treba tako mi smo to prihvatili i nadamo se da će sve proteći u redu i miru", rekao je Duraković.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva