:

:

TV Most

clock

Oktobar 21, 2015   12:05

0

113

Prijem Kosova u UNESKO još jedan poraz

Rakočević smatra da nam time" oduzimaju pravo da se staramo o sebi i poručuju da mi nismo sposobni da naše najvažnije kulturne, duhovne i državne svetinje imamo pod svojom kontrolom".


"Jedan tako težak udarac koji će po dubini osetiti naša nacija,crkva i naša država" smatra on i ističe da se to graniči sa nacionalnom katastrofom".

"Šta god uradimo bićemo kažnjeni i kajaćemo se a svaki pojedinac će se, ako se desi da Kosovo bude primljeno u UNESKO, zapitati: "Zašto su mi to uzeli, meni su nešto lično uzeli i dali ga nekom drugom koji ga je palio i uništavao", ocenio je Rakočević.


Odgovarajući na pitanje novinara odakle sada u intelektualnim krugovima Srbije i mišljenje da će Kosovo sada imati veću obavezu čuvanja srpskih svetinja na Kosovu i Metohiji, Rakočević objašnjava da postoje ljudi koji ništa ne znaju o Kosovu ali i oni koji su pod političkim pritiskom odlučili da se odreknu Kosova.


"U odnosu prema većini to je potpuno zanemarljivo. Jesu ti glasovi veliki i važni u očima onih koji odriču, ali u očima onih koji zastupaju Kosovo kao nešto što je nama najvažnije to je beznačajno i to će istorija zbrisati", rekao je Rakočević.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva