:

:

TV Most

clock

Avgust 21, 2017   12:05

0

206

"Prijateljstvo Srbije i Kine čelično, ne može se srušiti"

Prijeteljstvo Kine i Srbije je "čelično" i ne može se srušiti, iako će mnogi pokušati da ga pokvare, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

U tom smislu Vučić je naveo da sa partnerima, prijateljima iz Kine počnu da se realizuju radovi čak i pre nego što je sve dogovoreno, jer nam partneri iz Kine veruju i znaju da želimo da radimo, gradimo i da se razvijamo i da sve dogovoreno ispunjavamo.

Ministarka Zorana Mihajlović tokom vikenda je iznela primedbu na dinamiku radova na auto-putu Surčin-Obrenovac, kineskog izvođača radova.

Sa predsednikom Srbije u obilasku su bili i ministri Aleksandar Antić, Goran Knežević, predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Kinom i Rusijom Tomislav Nikolić, ambasador Kine u Srbiji Li Mančang, direktor "Koridora Srbije" Zoran Babić i v.d. direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak.

Cela deonice bi trebalo da bude završena do kraja 2019. godine (84, rok je 32 meseca), a radove izvodi kineska kompanija "CCCC" zajedno sa domaćim podizvođačima.

Ukupna cena izgradnje auto-puta Surčin-Obrenovac je 208 miliona evra, uključujući i most preko Save i Kolubare.

Projekat se finansnira iz kredita kineske Eksim banke, finansijer je Vlada Srbije preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a investitor je JP "Putevi Srbije".

Predviđena je izgradnja autoputa u punom profilu, sa četiri vozne i dve zaustavne trake.

Projekat uključuje izgradnju mosta preko Save i ušća reke Kolubare, nadvožnjaka preko železničke pruge Ostružnica-Batajnica, kao i dve petlje - Surčin i Obrenovac.

Na deonici Surčin - Obrenovac biće ukupno sedam mostova i četiri nadvožnjaka. Taj auto-put će omogućiti spajanje koridora 11 i 10 preko obilaznice oko Beograda na petlji Surčin.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva