:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Jun 21, 2015   14:53

0

161

Prijatelji iz RS i ove godine za Vidovdan na KiM


FK „Vrbas“ iz Banja Luke u Gračanicu dolazi na poziv rukovdstva FK “Gračanica“ i opštine Gračanica, a nakon Crvene Zvezde iz Beograda, ovo je jedina ekipa i prva iz Republike Srpske, koja će u Gračanici odigrati prijateljski fudbalski meč, i to ne bilo kad, nego uoči Vidovdana – jednog od najvažnijih datuma srpske istorije.

ÄŒlanovima Odbora i fudbalerima FK „Vrbas“ upućen je poziv i da 26. juna, u porti manastira Gračanica prisustvuju izboru Kosovke devojke, a 27. juna koncertu Simfonijskog orkestra Radio Televizije Srbije u 20 časova.

„Čast nam je što smo pozvani i što ćemo biti prisutni na ovako značajnim manifestacijama za srpski narod Kosova i Metohije. Još veća čast je što svake godine prisustvujemo 28. juna za Vidovdan na Liturgiji ispred manastira Gračanica i što na Gazimestanu odamo počast svi srpskim žrtvama Kosovskog boja. Ove godine uz ostale delegacije Srbije i dijaspore, delegacija Odbora za pomoć Srbima KiM i veterani FK „Vrbas“ položiće venac na Gazimestanu“, rekao je Arlov, navodi se u saopštenju .

Arlov je istakao da je cilj posete obilazak prijateljskog naroda na Kosovu i Metohiji, kako bi im i na taj način pružili podršku, koja im je već godinama jako potrebna.

"Kao i ranijih godina, Odbor za pomoć Srbima na KiM, je uz pomoć Ministarstva porodice omladine i sporta u Vladi RS, Fudbalskog Savez RS, Hidro Elekrane Bočac, RTRS-a i Turističke organizacije RS, obezbedio brojne poklone srpskom narodu na Kosovu i Metohiji".

Njihova poseta počeće igranjem tri prijateljske utakmice. U petak 26. juna u Zubinom Potoku, a 28. juna ovaj klub 33. put igraće sa veteranima FK “Terpča“ u Kosovskoj Mitrovici.

Prvi put u Gračanici uoči Vidovdana, 27. juna igraće utakmicu sa novim prijateljima, veteranima FK “Gračanica“.

Odbor i gosti iz RS će u ponedeljak 29.juna posetiti Elenu Rakić, sedmogodišnju devojčicu iz Kosovke Mitrovice, za čije lečenje Odbor i Udruženje prikupljaju pomoć putem humanitarnog broja 1412 u Republici Srpskoj. U planu je i obilazak Gorana Arsića u selu Grace, opština Vučitrn, koji se ovih dana obratio Odboru za pomoć.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva