:

:

TV Most

clock

Mart 17, 2015   12:05

0

187

Prevencija, edukacija i profesionalizam

Skup je organizovalo Ministarstvo kulture i informisanja u saradnji sa MUP-om i Republičkim javnim tužilaštvom, a kako je rekao ministar Ivan Tasovac međusobno prožimanje državnih organa i njihova direktna komunikacija sa medijima predstavlja dobitnu kombinaciju.

Tasovac je istakao da je "to formula u koju verujemo da nas može voditi boljitku i otkloniti često kontraverzna tumačenja i zloupotrebe u toj oblasti".

"Smatramo da je to najbolji način da se ubuduće tehnički problemi nastali nepridržavanjem elementarnih sigurnosnih mera u virtuelnom svetu ne proglašavaju za atak na sajtove i slobodu izražavanja", rekao je Tasovac na početku skupa.

On kaže da se u tom svetu sve česće primećuje "transfer odgovornosti sa vlasnika i urednika prema vlasti - od odsustva samokritike i regulative sadržaja koji se na pojedinim sajtovima sa informativni sadržajima graniče sa dobrim ukusom".

Prema njegovim rečima, to se odnosi i na izostanak elementarnog pravila u novinarstvu da se čuju obe strane a neki sadržaji "imaju za cilj atak na nečiji privatni život porodicu i decu".

Na skupu su govorili republički javni tužilac Zagorka Dolovac i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je najavio rad na još efikasnijim načinima zaštite, ali i prevencije sadržaja sajtova.

"Radićemo sa ministarstvom kulture i tužilaštvom na tome da pronađemo efikasnije modele zaštite, a prevencija je nešto što je bolja zaštita od traženja pomoći kada se šteta već dogodi i to će biti prioriteti našeg rada", rekao je Stefanović.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva