:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 15, 2015   12:05

0

187

Preuzimanje Trepče udarac dijalogu

Srbija je više puta insistirala na tome da se u okviru dijaloga sa Prištinom otvori i pitanje imovine na Kosovu, ali to nije učinjeno, istakao je Vučić u izjavi novinarima u Obrenovcu, gde je prisustvovao uručenju ključeva kuća porodicama čiji domovi su uništeni u poplavama.

Vučić je rekao da je pitanje Trepče za Srbiju veoma važno i dodao da će se on i danas i ubuduće baviti tom temom, zbog planova kosovske vlade da preuzme taj metalurški kombinat.

Kosovski dnevnik "Koha Ditore" je ranije preneo kako je prištinska vlada usvojila predlog izmene Zakona o javnim preduzećima, koji otvara put da Trepča pređe u vlasništvo Kosova.

Predsedništvo pokrajinskog parlamenta odlučilo je da se predlog zakona po hitnom postupku uvrsti u dveni red zasedanja 19. januara.

O daljoj sudbini "Trepče", postoji, prema pisanju lista, konsenzus vlade i opozicionih partija.

U saopštenju Skupštine Kosova kaže se da je, s obzirom na vremenske limite i značaj predloga Zakona o javnim preduzećima, predsedništvo skupštine predlozilo da se, mimo pravilnika parlamenta, izmene zakona razmotre po ubrzanoj proceduri, piše "Koha Ditore".

Izvor: Fonet

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva