:

:

TV Most

clock

Novembar 09, 2017   12:05

0

207

"Preuzeti dobru praksu u borbi protiv vršnjačkog nasilja"


Đorđević je zatražio pomoć i podršku u instuticionalizaciji pitanja borbe protiv vršnjačkog nasilja, ocenivši da je od izuzetnog značaja preuzimanje dobre prakse zemalja koje poseduju veoma razvijeni demokratski sistemi, saopštilo je resorno ministarstvo.



Ambasador Skot saglasan je da su pitanja migracija veoma važna i izrazio zadovoljstvo napretkom u pronalaženju sveobuhvatnog rešenja za pitanje migranstske populacije, koja se trenutno nalazi u Srbiji.


Stav Ministarstva da će maloletni migranti bez pratnje biti u fokusu, ocenio je kao ohrabrujući, i najavio da će SAD nastaviti sa podrškom institucijama Vlade Republike Srbije u ovoj oblasti. 


Posebno je naglasio da je napredak Srbije u borbi protiv trgovine ljudima vidljiv i da će dati ličnu preporuku da izveštaj o napretku Srbije po tom pitanju bude sadržajniji. 



U vezi sa bilateralnim sporazumom o socijalnom osiguranju između Srbije i SAD, koji je ministar Đorđević inicirao, obostrano je konstatovano da će razgovori na tu temu u narednom periodu biti nastavljeni.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva