:

:

TV Most

Foto: telegraf.rs

clock

Jun 12, 2018   10:26

0

173

"Prestižemo jednu po jednu zemlju, prestićićemo i Bugarsku"

„I Bugarsku ćemo da prestignemo, koja je članica Evropske unije, od njih imamo i veće plate i penzije“, naveo je Vučić posle otvaranja logističkog centra Lidla u Novoj Pazovi.

Vučić je kazao da se mnogi pitaju zašto plate nisu mogle odmah da budu veće.

U odgovoru na to pitanje, Vučić je kazao da je bio poklonik stava da je važnije da se prvo smanji nezaposlenost.

„Da zaposlimo što više, makar i sa nižim platama. Ali da prvo zaposlimo ljude pa da podižemo standard. Uvek se zalažemo za veću zaposlenost. Nezaposlenost će za godinu dana biti na proseku Evropske unije, upola nižu u odnosu na neke balkanske zemlje“, naveo je Vučić.

Podsetio je da je 2011. nezaposlenost bila 25,9 odsto, a sada je oko 12 odsto.

„Sad polako dižemo i plate i penzije. Ti razgovori su završeni i tako će biti. To je sad sa MMF borba, oni kažu može 6 ili 7 odsto a mi bismo malo više. Eto dobre vesti“, rekao je Vučić.

Vučić: Za cenu benzina ne može mnogo, za dizel ćemo videti

Govoreći o protestima zbog cene goriva, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da oko cene benzina ne može mnogo da se uradi, ali za cenu dizela da.

On je nabrojao je zemlje u kojima je gorivo skuplje nego u Srbiji:

"Albanija, sa skoro dvostruko nižim platama i penzijama, ima značajno veću cenu benzina. Austrija, Kipar, Grčka, Malta, Crna Gora...26 zemlja ima višu cenu benzina nego Srbija“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, "niko u tim zemljama nije šokiran cenom benzina", i naveo da od 46 evropskih zemalja Srbija ima ubedljivo najnižu cenu električne energije.

Kako je rekao, o cenama benzina ne može mnogo da se uradi, ali je saglasan da trgovci uzimaju veliku maržu. Istakao je da će Vlada posebno razgovarati o ceni dizela.

"Na to pitanje ćemo da odgovorimo suštinski tek kada naslini protesti budu završeni, a biće završeni, hteo to neko ili ne“ , rekao je i dodao da se turisti i putnici biraju alternativne pravce i da zaobilaze Srbiju zbog blokiranja auto-puta.

Ponovio je da će država izdvojiti sredstva oko dizela, posebno zbog poljoprivrednika.

Izvor: B92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva