:

:

TV Most

clock

Jun 15, 2017   12:05

0

137

Preporuke revizora se sve više poštuju

Sretenović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naveo da procenat realizacije preporuka Državne revizorske institucije iznosi 75 odsto.

Naglasio je da nisu pravili detaljnu analizu, ali da se te preporuke odnose na iznos od preko šest hiljada i 200 miliona dinara.

"Odnose se na nepoštovanje ključnih zakona, budžetskih zakona", kaže Sretenović.

Na pitanje na koga se najčešće odnose preporuke, da li na privrednike ili političare, Sretenović odgovara da nema pravila ko krši zakon.

"Ne možemo da izvršimo reviziju svih 12.000 subjekata, ali smo neke subjekte ponovili, posebno na lokalnom nivou", ističe Sretenović.

Pred sudovima je više od 1.000 predmeta koje je inicirala Državna revizorska institucija, a Sretenović naglašava da je u poslednje vreme primećena poboljšana efikasnost sudova.

"Bilo je i dosta zastarevanja naših zahteva za prekršajni postupak. Nije na meni da ocenjujem rad sudova, ali u poslednje vreme vidimo poboljšanu efikasnost sudova", tvrdi Sretenović.

Ukazao je da su kazne niske, ali da nije na njemu da određuje visinu kazne.

"Naše je da utvrdimo nepravilnosti i pokrenemo zahtev za prekršajni postupak. Na sudu je da odrede kazne", smatra Sretenović.

Ističe da iako je Srbija dobila revizora poslednja u Evropi, danas predstavljamo lidera u regionu.

"Praktično počeli smo sa radom 2007. godine. Jedna je od najmlađih institucija u Evropi, ali mogu da kažem i moj je utisak da je lider na Balkanu", zaključio je Sretenović.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva