:

:

TV Most

clock

Septembar 15, 2018   21:35

0

271

Preokret odbojkaša Srbije protiv Tunisa na SP


Odbojkaši Srbije su u duel protiv najslabijeg tima u grupi ušli veoma slabo, prvi set su odigrali ispod nivoa, gotovo neodgovorno i zasluženo su izgubili taj deo igre.




To je selektora Nikolu Grbića primoralo da odustane od namere da danas odmara nosioce igre i na početku drugog seta bio je primoran da na teren pošalje gotovo sve standarde startere. Gubitak jednog boda protiv Tunisa bio bi veliki udarac, jer se u drugu fazu takmičenja prenose bodovi.


Posle šokantnog početka reprezentativci Srbije su se u drugom setu dosta mučili da pronađu pravi ritam i da nametnu tempo koji im odgovara, pa je Tunis vodio sa 10:7.



Tada je Grbić uspeo da konsoliduje tim i usledio je preokret i izjednačenje, a potom je sve išlo lakše, mada ne kako se očekivalo.



Odbojkaši Tunisa bili su uspešniji u servisu, gde su osvojili četiri poena, a mi jedan, bili su ravnopravni u bloku, a naša selekcija je opipljivu prednost ostvarila samo u napadačkim akcijama sa osam smečeva više.



Najvažnije je, ipak, da su osvojena sva tri boda, a ako reprezentativci Srbije sutra protiv Australije prikažu dobru igru i ostvare pobedu, ovaj duel se neće dugo pamtiti.



Srbija: Luburić 16, Kovačević 14, Ivović 11, Lisinac 9, Podrašćanin 8, Katić 5, Okolić 3, Krsmanović 1, Jovović 1, Petrić, Atanasijević, Majstorović, Rosić, Kostić.



Tunis: Bongui 27, Hmisi 7, Agrebi 7, Miladi 6, Kadi 4, Slimeni 4, Oten 3, Naga 3, Tara 1, Ridene, Karamosli, Zuari, Tauergi.




 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva