:

:

TV Most

clock

Novembar 16, 2017   12:05

0

187

Premijerka se sastala sa Federikom Mogerini u Briselu



Predsednica vlade  predvodi delegaciju Srbije na sednici Saveta za stabilizaciju i pridruživanje.



U pitanju je četvrti Savet za sprovođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Srbije i EU. Ovom prilikom, na plenarnom nivou, razmotriće se ukupni odnosi između EU i Srbije kao i bilans urađenog u reformskim procesima u zemlji.



U Briselu naglašavaju da će se posebna pažnja posveti reformi vladavine prava u Srbiji, stanju u medijima i uopšteno procesu usklađivanja srpske poititike i zakonodavstva sa EU.



Fokus sastanka trebalo bi da bude i na održanju "istorijskog momentuma" koji se reflektuje kroz obnovljenu pažnju EU regionu Zapadnog Balkana i Srbiji, kao jednom od lidera u procesu evrointegracija. Pored premijerke Brnabić u delegaciji Srbije biće i šefica pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević.



Delegaciju EU na sastanku predvodiće šefica diplomatije EU Federika Mogerini, a očekuje se prisustvo predstavnika Evropske komisije i zemalja članica Unije.



Nakon završetka sednice Saveta, oko 11 časova, planirano je zajedničko saopštenje i konferencija za medije premijerke Ane Brnabić i visoke predstavnice EU Federike Mogerini.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva