:

:

TV Most

clock

Septembar 23, 2018   10:30

0

306

Premijerka predvodi delegaciju Srbije na 73. zasedanju GS UN


Predsednica Vlade Ana Brnabić obratiće se Generalnoj skupštini UN u četvrtak, 27. septembra. Na generalnoj debati učestvovaće neki od najuticajnijih svetskih političara i lidera, između ostalih i predsednik SAD Donald Tramp, premijerka Velike Britanije Tereza Mej, predsednik Francuske Emanuel Makron, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, premijer Japana Šinzo Abe, premijer Španije Pedro Sančezi mnogi drugi.



Glavna tema Generalne debate 73. Zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija je „UN relevantne za sve ljude: globalno liderstvo i podeljena odgovornost za mirna, jednaka i održiva društva“. Kao glavna pitanja izdvojena su unapređenje i bolje razumevanje sistema UN i jača podrška multilateralizmu, kao i implementacija odluka GS UN i pronalaženje efikasnog odgovora na izazove koji ugrožavaju mir, jednakost i održivost društva.



Predsednica Vlade, Ana Brnabić prisustvovaće u ponedeljak, 24. septembra, prijemu koji organizuje predsednikSAD Donald Tramp.



Brnabić će biti jedna od zvanica na ručku koji za šefove delegacija priređuje generalni sekretar Ujedinjenih nacija, Antonio Gutereš u utorak, 25. septembra i učestvovaće na sastanku na visokom nivou pod nazivom „Akcija za mir“, koji je posvećen mirovnim operacijama, u organizaciji generalnog sekretara UN.



Brnabić je jedan od učesnika poslovnog foruma”Blumberg global” u sredu, 26. septembra.



Tokom boravka u Njujorku, predsednica Vlade imaće niz bilateralnih sastanaka sa svetskim liderima, između ostalih i sa premijerom Holandije Markom Ruteom i predsednikom Švajcarske Alenom Berseom.


Izvor: RTV

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva