:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Februar 09, 2015   12:05

0

238

Premijera filma "Bićemo prvaci sveta" 26. februara

Scenario koji obuhvata dramu, istoriju i sport kroz priču o počecima i uspesima jugoslovenske košarke pisao je Nebojša Romčević, u saradnji sa Ognjenom Sviličićem i Gordanom Mihićem, po ideji Zvonimira Šimuneca.

Glavne uloge igraju Strahinja Blažić, Aleksandar Radojićić, Miloš Biković i Marko Janketić.

U međunarodnoj glumačkoj ekipi iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Makedonije igraju Leon Lučev, Iva Babić, Nebojša Dugalić, Sergej Trifunović, Jure Henigman, Goran Bogdan, Katarina Čas, Tamara Dragičević, Nina Janković, Stefan Kapičić, Igor Kovač, Robert Kurbaša, Krešimir Petar Ćosić, Lazar Ristovski, Radovan Vujović, Toni Mihajlovski...

Specijalni gost je slavni američki glumac Džon Sevidž ("Lovac na jelene", "Kosa") u ulozi Vilijama Džonsa koji je bio jedan od osnivača Svetske košarkaške federacije FIBA 1932. godine.

Producent "Intermedia Network" poznat je po hit filmovima i seriji o počecima fudbala u Srbiji "Montevideo", a novi projekat posvećen je osnivačima čuvene jugoslovenske škole košarke i prvoj zlatnoj medalji na Svetskom prvenstvu u Ljubljani, 1970. godine.

Ulogu Nebojše Popovića, koji je kao "prvi među jednakima" pokrenuo košarkaški bum u bivšoj Jugoslaviji igra mladi glumac Blažić, Biković je u ulozi Radomira Šapera, predsednika Košarkaškog saveza Jugoslavije, Radojičić tumači lik Bore Stankovića prvog čoveka FIBA, a Janketić igra Aleksandra Nikolića, tvorca Yu košarkaške škole, koji je uspostavio specifičnu filozofiju košarke.

Film je rađen u manjinskoj koprodukciji sa partnerima "Kinorama" iz Hrvatske i "Perfo" iz Slovenije i sniman je na lokacijama u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Makedoniji.

Producenti su Dejan Petrović i Zvonimir Šimunec.

Direktor fotografije je Milan Tvrdišić, muziku je radio Zoran Kiki Lesandrić, montažu Andrija Zafranović, scenografiju Jelena Sopić, kostim Dragica Laušević, kompjutersku animacijau Nebojša Rogić, a dizajn zvuka Velibor Hajduković.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva