:

:

TV Most

clock

Mart 13, 2018   12:05

0

201

Prekinuto redovno zasedanje kosovskog parlamenta


Kratko nakon što je opozicija napustila sednicu, predsednik Kadri Veselji održao je sednicu predsedništva, a potom saopštio da u stvarnim okolnostima plenarnu sednicu nije moguće nastaviti.



"U okolnostima u kojima smo, nastavak se odlaže za sutra u isto vreme", rekao je Veselji.



Iako je bilo najavljeno, očito je da kosovski parlament neće moći da održi ni vanrednu sednicu na kojoj bi se glasalo o Sporazumu o demarkaciji sa Crnom Gorom.



Kosovski parlament, naime, više ne može da obezbedi kvorum ni za redovna zasedanja za šta je potrebno više od polovine poslanika, dok je za ratifikaciju demarkacije potrebna dvotrećinska većina, odnosno najmanje 80 poslaničkih glasova.




Opozicioni poslanici su napustili sednici pošto poslanici vladajućih stranaka odbili da glasaju za predlog preporuka za interpelaciju (kvalifikovano poslaničko pitanje o kome se raspravlja, a potom i glasa) premijera Ramuša Haradinaja, u vezi sa odlukom o povećanju plata članovima kosovske vlade.



Šef poslaničke grupe DSK Avdulah Hoti je rekao da se neće vraćati na sednicu dok ne bude završeno glasanje o preporukama.



Na dnevnom redu je i parlamentarna rasprava o izveštaju 100 dana rada Vlade na zahtev potpredsednika Skupštine Kujtima Šalje i šest poslanika.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva