:

:

TV Most

clock

Avgust 31, 2015   12:05

0

114

Predviđeno 450 novih mesta u studentskim domovima

Antonijević je za RTS rekao da studenti mogu da konkurišu do kraja oktobra i da se svake godine u maju objavljuje konkurs sa informacijama o potrebnoj dokumentaciji, završenim razredima i državljanstvu Srbije.

Od sada, od 15. septembra, pa do polovine oktobra, izuzetno do kraja oktobra, traje upis i za studente koji su državljani Srbije, ali i za sve ostale iz država sa kojima Srbija ima potpisane sporazume o paralelelnim vezama, pre svega iz Republike Srpske, najavio je Antonijević.

Antonijević je precizirao da je brucošima potrebno uverenje o državjanstvu, prijavni list i uverenje o uspehu u prethodnom školovanju.

Prema njegovim rečima, mesta u studentskim domovima su namenjena studentima iz gradova van teritorije mesta univerziteta ili fakulteta gde će studirati.

Govoreći o novim kapacitetima, Antonijević je rekao da se trenutno završava studentski centar u Užicu i da je ovih dana završeno opreman je i u Čačku.

U planu je da se od jeseni gradi novi paviljon studentskog centra u Kragujevcu, a sledeće godine u Nišu nastavak radova na povećanju kapaciteta, najavio je Antonijević i dodao da se radi i na dogradnji, rekonstrukciji, opravci, obnovi postojećih objekata.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva