:

:

TV Most

clock

Septembar 04, 2015   12:05

0

122

Predstavnici Srba osudili maltretiranje Vulovića

Zlostavljanje jednog demokratski izabranog predstavnika našeg naroda zbog srpske zastave u minijaturnom izdanju na šoferšajbni automobila, dok se druge nacionalne zastave nesmetano vijore na institucijama, kućama i automobilima širom Kosova i Metohije, u najmanju ruku je licemerno i drsko, a u stvari je pogrdno, agresivno i šovinistički.

Nikada nismo bili, niti ćemo biti, protiv isticanja bilo čijih simbola kao osnovnog postulata slobode izražavanja nacionalnog identiteta, ali nas duboko vređa i ugnjetava gaženje i ograničavanja naše slobode i našeg identiteta. Ovo je potpuno neprihvatljivo za sve nas, a što je najgore usmereno je protiv sveopšte politike pomirenja i zajedničkog suživota.

To nije način na koji treba da se ponaša bilo koji službenik, bilo koje institucije, a posebno ne policajac koji urušava poverenje koje je ova institucija izgradila kod Srba na KiM u skorašnjem periodu.
Nećemo dozvoliti da ovakav pojedinačni, i izolovan slučaj uruši stečeno poverenje i insistiramo na sankcionisanju pojedinaca i na vraćanju prethodnog režima preslikavanja etničke strukture u sastavu pripadnika policije na prelazima Brnjak i Jarinje, koji je bio realan i u skladu sa regulativom, a koji je bio primenjivan do pre nekoliko meseci.

Očigledno je da su promene sprovedene na ova dva prelaza, imale neki drugi cilj, a posledice koje su kuliminirale ovim događajem, dokaz da su organizacione odluke koje ne odražavaju etničku strukturu stanovništva lokalih samouprava na čijim se teritorijama nalaze ova dva prelaza, loše i stvaraju tenzije, kaže se u saopštenju gradonačelnika deset opština sa srpskom većinom,zamenikom premijera Branimirom Stojanovićem,ministrom za lokalnu samoupravu Ljubomirem Marićem, ministrom za povratak Daliborom Jevtićem i upravljačkog tima za formiranje ZSO.

Izvor: Tv Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva