:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Jun 19, 2018   13:06

0

217

Predstavnici OEBS-a u poseti Novom Brdu


„U poslednje vreme intenzivirani su napadi na srpska domaćinstva. Zabeležene su najčešće krađe poljoprivrednih mašina i stoke, što je poseban problem za građane koji isključivo žive od poljoprivrede“, rekao je Ivanović predstavnicima OEBS-a.

Norveška u velikoj meri doprinosi radu misije OEBS-a u čitavoj Evropi, a  neposredno i na Kosovu.

„Današnjom posetom želeli smo da se upoznamo sa radom i funkcionisanjem jedne lokalne samouprave na Kosovu“, kaže za Puls Vilijam Saeter, prvi sekretar Norveškog ministarstva inostranih poslova pri misiji OEBS-a u Beču. Inače, Norveška, kao jedna od zemalja članica, podržava rad Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju sa oko tri miliona evra godišnje, a kroz projekte pomaže i stanovnike Kosova.

Posle sastanka u zgradi opštine u Bostanu, gosti su posetili bušotinu u Donjem Makrešu, odakle se vodom snabdeva više stotina kuća u ovom delu novobrdske opštine. Investicija u vodovodnu mrežu, finansirana prošle godine isključivo sredstvima opštine iznosila je pet hiljada evra, ali opština nije imala novca da plati i račune za elektičnu energiju   utrošenu pri radu pumpi. Misija OEBS-a je obezbedila donaciju od 2.500 evra, tako da je dug KEDS-u namiren. Voda je ponovo potekla pre nekoliko dana, pritisak je dobar i ima je tokom čitavog dana.


Izvor: RTV Puls

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva