:

:

TV Most

Foto: Radio Gračanica

clock

Mart 28, 2015   12:05

0

195

Predstavnice Skupštine Srbije posetile Gračanicu

Žene koje su zastupljene u politici iz opštine Gračanica dočekale su poslanice. Predsednica Skupštine opštine Gračanica Brankica Kostić na početku skupa ukratko je objasnila kako je biti žena na Kosovu i Metohiji.

„ Uveliko se razlikuje žena na Kosovu i Metohiji i žena u jednom širem delu, bilo da je u regionu ili na Balkanu. Mnogo puta sam bila prinuđena da ujutru „zamesim“ testo dobre volje, da stavim masku veselosti i da pred decom sakrijem brigu. Sve smo to radile da bi postigle bolje sutra za svoju decu“- rekla je Kostićeva.

Poslanica Skupštine Republike Srbije Marija Obradović istakla je da je žena veoma bitna u političkom životu.

„Na nama je jedna posebna odgovornost da određenim političkim procesima damo poseban značaj i ton kako bi smo izbegle upravo ono što nam se dešavalo u predhodnom periodu a to su: sukobi, konflikti i odsustvo dijaloga.Nismo mogle da ne posetimo Gračanicu kad smo već došle u Prištinu, to bi bilo nedopustivo. Svima je u parlamentu bitno kako poboljšati život Srba na ovim prostorima. Ne smemo da zaboravimo šta se dešavalo, nikako zaboraviti istoriju ali moramo ići napred. Moja lična želja je da se bolje vežemo i da sarađujemo ne samo u politici već i u svakom domenu“, rekla je Obradović.

Prisutnima se obratila i potpredsednica Skupštine Kosova ispred liste „Srpska“ Jasmina Živković.

koja smatra da nikada nije dovoljno raditi sa ženama.

-Žene na Kosovu i Metohiji teško se oslobađaju i uključuju u javni život na KiM, ukazala je Živković.

Potpredsednica Narodne Skupštine Srbije Gordana ÄŒomić rekla je da politika kojom se ona bavi je uticala na to da se ne seća „kad se poslednji put probudila bezbrižno“.

„ Svaka žena kada se probudi pita se šta me čeka danas, to je moja politika. Učestvovala sam danas sa parlamentarkama iz Skupštine Kosova i tražila odgovor na moje pitanje. Nemam sumnje da će žene sa Kosova dati svoj doprinos i da će biti uspešne i probuditi se bezbrižno jednog jutra. Bila bi mi čast , kao i mojim kolegenicama, da nam date bilo koju ideju i mi ćemo je zajedno ostvariti i pomoći ženama na KiM, poručila je ÄŒomić.

Predstavnice liste „Srpska“ će, kako je rečeno, uskoro posetiti Skupštinu Srbije.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva