:

:

TV Most

clock

Jun 22, 2017   16:34

0

164

Predstavljena prva okružnica budžeta za narednu godinu

Direktorica administracije opštine Severna Mitrovica Adrijana Hodžić rekla je da su sve opštine dobile pre nekoliko nedelja budžetska ograničenja iz Prištine, a ograničenja za opštinu Severna Mitrovica odnose se na opšti grant, specifični grant koji se odnosi na prosvetu i zdravstvo, primarno zdravstvo i sekundarno zdravstvo.

„Mi smo dobili informaciju da je u okviru budžeta za opštinu Severna Mitrovica, Priština dodelila sumu od 5,939,339 eura za godinu 2018. To su ta prva ograničenja. Mi smo primetili da unutar pojedinih programa a posebno unutar podprograma postoje određene greške, naročito kada su u pitanju radna mesta. Opština, zajedno sa skupštinom imaće šansu da u drugoj okružnici naprave korekcije, i nakon što ih SO usvoji, pošalje Prištini i vladi na usvajanje. Rok za usvajanje prve okružnice je 31.jun ove godine“ rekla je Hodžić.

Rekla je da se budžet, kako je novim zakonom predviđeno, usvaja do tančina.Dodala je da je novim zakonom o budžetu svaka stavka posebno uračunata, što znači da svaki papir i svaka olovka koju opština mora kupi mora biti predstavljena u budžetu, i da ništa preko navedenog broja ne može biti nabavljeno.

Druga okružnica budžeta će se naći pred skupštinom septembra meseca.

Predsedavajući skupštine Dejan Gurešić osvrnu se na incident koji se desio pre nekoliko dana kada su psi lutalice ubijene.

„SO žali zbog pomenutog incidenta i poziva nadležne, pre svega u policiji da što hitnije reše slučaj i obaveste javnost o tome“ rekao je Gurešić.

Podsećamo da je 18.juna u večernjim časovima nepoznati izvršilac ubio pse lutalice. Tužilaštvo je podiglo dve optužnice, „izazivanje opšte opasnosti“ i „nedozvoljena upotreba oružja“.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva