:

:

TV Most

clock

Februar 07, 2015   17:48

0

268

Predstavljanje tri srpska kandidata za 60.Eurosong

Kako je najavila OGAE Srbija, organizacija za promociju predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije, druženje sa kandidatima za srpskog predstavnika na ovogodišnjoj Evroviziji počinje u 18 sati u centralnom holu.

Kandidati za predstavnika Srbije na 60. Evroviziji pričaće o svojim karijerama, pripremama za nacionalni izbor i odgovarati na zanimljiva pitanja o poznavanju Pesme Evrovizije, a publika će uživati i u njihovim interpretacijama.

Sutrašnji program je uvod u izbor nacionalnog predstavnika 14. i 15. februara koji će se dogoditi u dve večeri emisije "Odbrojavanje za Beč" koju realizuje Prvi program Televizije Srbije i produkcijska kuća "Beoton“.

Autor jedine pobedničke kompozicije iz Srbije u istoriji Evrovizije, kompozitor Vladimir Graić (Molitva, Marija Šerifović, 2007) u direktnom televizijskom prenosu predstaviće tri pesme u izvođenju Stamenov, Krstić i Jelić koje je komponovao specijalno za evrovizijsku scenu. Konačnu odluku o pobedniku doneće žiri i publika, u jednakom odnosu glasova 50:50.

Emisija "Odbrojavanje za Beč“ ide "uživo" u 21 sat na Prvom programu Televizije Srbije, 14. februara je revijalno veče i predstaviće kandidate koji će uživo pevati domaće i strane hitove i pokazati vokalne sposobnosti i kvalite zbog kojih su odabrani.

Na revijalnoj večeri tri kandidata će žrebom, izvlačeći redne brojeve, odrediti kojim će redosledom nastupati 15. februara kada će televizijski gledaoci prvi put čuti kompozicije, od kojih će samo jedna predstavljati Srbiju u Beču.

Gledaoci će svojim glasovima moći da utiču na izbor ovogodišnjeg nacionalnog predstavnika na Pesmi Evrovizije koja će se održati 19, 21. i 23. maja u Beču.

Prvo polufilane održaće se u utorak 19. maja, drugo polufinale u četvrtak 21. maja, a Veliko finale rezervisano je za subotu, 23. maj, kada će Evropa izabrati pobednika 60.Pesme Evrovizije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva