:

:

TV Most

clock

Decembar 13, 2017   12:05

0

215

Predstava "Naše mesto" sutra pred gledaocima u Šilovu


„Naše mesto“ nastalo je iz duboke potrebe da se na jedan blizak, razigran i neposredan način progovori o gradu koji se guši, stenje pod pritiskom različitih klišea i predstava o sebi i stalne iskonske potrebe za uobličenjem posebnosti sopstvenog identiteta. Iako govori o Novom Sadu, predstava se može iščitati kao univerzalna metafora o Gradu, pa se tako može odnositi na bilo koje mesto, i bilo koje ljude, koji imaju potrebu da govore o urbanosti, (multi)kulturalnosti, gostoljubivosti, posebnosti, civilizacijskoj superiornosti, a zapravo su palančani, nemoćni da prevaziđu malograđanski mentalitet, navodi se u saopštenju autorskog tima.



 


Ova predstava neke Novosađane je zasmejala, a neke ozbiljno naljutila, zbog cinizma i sarkazma, direktne provokacije i kritike „građanskih vrednosti“, ali i lokal-patriotizma, gde niko nije pošteđen. Slične reakcije „Naše mesto“ izazvalo je gde god je gostovalo.


 


Glavne uloge u ovoj predstavi igraju Nikolina Spasić i Milan Novaković (na osnovu čijih je istinitih životnih priča i utisaka o Gradu u kojem se osećaju kao dođoši i nastao tekst „Naše mesto“), dramaturg je Simon Grabovac, a režiju potpisuje Bogdan Janković. Za scenski dizajn i kostime bila je zadužena Nevena Vujasinović.


 


Predstava je, inače, uvrštena u stalni repertoar Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.


 


Ulaznice se prodaju po ceni od 100 dinara.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva