:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

April 14, 2018   12:05

0

326

Predstava "Banović Strahinja" ispraćena ovacijama u Zvečanu


Glumci Narodnog pozorišta Priština izveli su sinoć predstavu “Banović Strahinja” pred brojnom publikom u Zvečanu.


“Zaista sam ponosan na ovu predstavu. Nakon dugo vremena imamo predstavu koja ima suštinske veze sa Kosovom i Metohijom. To je savremeni prilaz toj tematici u kojoj se prepoznaju i najnovija istorijska zbivanja. To je dobar i pravi način čitanja naše istorije i naših nacionalnih mitova”, rekao je Predrag Radonjić, direktor Narodnog pozorišta Priština.


Glumci Nebojša Djordjević u ulozi Banović Strahinje, Milena Jakšić kao neverna ljuba Andjelija, Milan Vasić u ulozi Vojina Jugovića i Zoran Karajić, Dušan Simić, Igor Damnjanović i Anika Grujić pobrali su burne aplauze publike.


“Ovo je jedna od boljih predstava koje smo uradili u prištinskom pozorištu poslednjih četiri, pet godina. Verujem da ovo može da gleda cello Kosovo, sva deca i odrasli jer ovo je priča iz lektire i zato mislim da će ova predstava dugo da živi, obići dosta festivala ali najbitnije je da se dugo igra i na KiM “, rekao je Milan Vasić, glumac.


Prema mišljenju glumca Nebojše Djordjevića ova priča je zanimljiva jer ima i empatije i univerzalne ljubavi, egoistične i nacističke poglede, vere… od svega po malo.


Govoreći o Andjeliji čiji lik u predstavi glumi, glumica Milena Jakšić rekla je da se u predstavi obradjuje problematika žene danas i nekada i koliko su “njena sloboda i pravo izbora ukinuti”.


Publika je imala samo reči hvale sa željom da ovakvih predstava bude što više.


Predstava “Banović Strahinja” radjena je u režiji Nebojše Bradića po tekstu Borislava Mihajlovića Mihiza. 


Posle Zvečana nastupiće u Šapcu, 22. aprila kada se u ovom gradu održava Festival “Pozorišno proleće”, a nakon toga biće izvedena u Beogradu na sceni “Raša Plaović”.


 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva