:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Maj 16, 2018   12:05

0

127

Predsednik Vučić razgovarao sa šeficom Svetske banke


Predsednik Vučić zahvalio je Svetskoj banci na velikoj pomoći iželji da Srbija bude makroekonomski uređena zemlja na putu razvoja iprosperiteta. On je naglasio da su rezultati koje Srbija ima odličnii dodao da suficit budžeta to i dokazuje.



“Srbija postiže izuzetne rezultate u odnosu na postavljene ciljeve,posebno u jačanju stranih i investicija u privatnom sektoru kojima sudoprineli i pozitivni trendovi na fiskalnoj strani”, istakao jepredsednik Vučić.



Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić zatražio je pomoćSvetske banke u definisanju efikasnih mera za povećanje stope rastabruto domaćeg proizvoda, razvoju preduzetničkog duha i politikeodrživog razvoja.



Predsednik Vučić je ukazao na važnost infrastrukturnih projekata,naročito regionalnih, koji će pomoći u ekonomskom povezivanju ijačanju zemalja Zapadnog Balkana.



Izvršna direktorka Svetske banke Georgijeva izrazila jezadovoljstvo izborom oblasti u kojima Svetska banka učestvuje ipomaže Srbiji i naglasila da treba raditi na dodatnom finansiranjuprojekta razvoja u oblastima od važnosti za razvoj srpske ekonomije, navodi se u saopštenju Službe za odnose sa javnošću predsednika Srbije Aleksandra Vučića.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva