:

:

TV Most

clock

Jul 08, 2018   12:23

0

186

Predsednik Srbije u Teleoptiku


Vlada Srbije je krajem prošle godine, prema podacima Ministarstva odbrane, uložila u Teleoptik žiroskope skoro sedam miliona evra,a najavljeno je da će to preduzeće realizovati ugovore vredne više od 10 miliona dolara.




 Zahvaljujući finansijskoj podršci vlade, u zemunskoj fabrici su kupljene mašine i renovirana je hala, kako bi ove godine mogla da počne proizvodnja najmodernijih mašina u oblasti odbrambene industrije.



To preduzeće je spašeno od gašenja i privatizacije i sada uspešno radi, a najavljeno je i zapošljavanje mladog kadra.



Od početka opremanja novom opremom, kroz investicioni program vlade, zaposleno je novih 40 radnika, a do kraja ove godine planira se zapošljavanje daljih 40 - prevashodno ižnjenjera i tehničara u razvoju i proizvodnji.



Ukupan broj zaposlenih dostići će 250 zaposlenih i radno angažovanih lica.



Inače, u narednim godinama se planira uvođenje u Vojsku Srbije više od 95 različitih novih tipova naoružanja.



Kada je reč o novoj opremi u Teleoptiku, nabavljene su numeričke mašine sa većom efikasnošću, koje će obezbediti obavljanje poslova za našu vojsku, ali i domaće i inostrane partnere.



Teleoptik žirokopi su bili najbolje preduzeće u oblasti vođenja raketa i glava za samonavođenje po licenci, a sada rade i razne optoelektronske sprave za inostrano tržište.



Predsednik Vučić obići će Odeljenje SMD u kom je instalirana automatizovana linija za izradu elektronskih ploča za elektronske blokove sistema koji se proizvode u fabrici, zatim Odeljenje za zaštitu nano tehnologije, gde se nalazi jedinstvena mašina, najveća na Balkanu, koja služi za nanošenje nano čestica na predmete raznorodnih materijala.



Takođe će obići i odeljenje predmontaže, Belu sobu, gde se vrši završna montaža i podešavanja optičkih i optoelektronskih uređeja, kao i novu mašinsku radionicu.




 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva